Vi handler med omtanke

16. May 2020 kl. 10:01

Succes for corona-udbringning

Da sundhedskrisen lagde en dyne over Aarhus og resten af landet, blev det vanskeligt for mange at få klaret indkøbene – særligt for ældre og udsatte borgere, der havde svært ved at komme ud og handle. Men siden starten af april har nedlukningsramte århusianere kunne få bragt varer til døren af ungdomsspillere fra AGF, som har bragt varer ud fra føtex-butikker i Aarhus.

Men efterhånden som samfundet nu er begyndt at lukke mere og mere op, og ungdomsspillerne nu igen kan fokusere på skolegangen og genoptage fodboldtræningen under kontrollerede former, så indstilles tilbuddet nu efter en succesrig måned.

I alt har der været 79 ture, hvor ungdomsspillerne har kørt varer ud fra føtex-butikkerne – enten på cykel eller i bil. Og der er tilbagelagt mere end 200 kilometer i Aarhus fra føtex-butikkerne ud til kunderne. Dertil skal så ligges den strækning ungdomsspilleren har til sin føtex for at hente varerne.

– Vi er stolte af, at vi har kunnet hjælpe vores koncernpartner med initiativet og dermed naturligvis en masse borgere i Aarhus, der har haft glæde af tilbuddet. For det viste sig hurtigt, at behovet var der, og vores spillere har haft nok at se til med at aflevere varer. Og det har været en fornøjelse at se, hvordan spillerne med ildhu har kastet sig over opgaven med at hjælpe, siger talentchef i AGF, Allan Frederiksen, der har koordineret buddene – herunder U15-spilleren Emil Møller Dissing.

– Jeg ville gerne hjælpe, hvis man kunne gøre en forskel under corona. Og når nu vi ikke kunne træne sammen, så var det rart at gøre en god gerning og samtidig komme ud på cyklen. Og det har været dejligt at opleve, hvor glade folk blev, når vi kom med deres varer, fortæller Emil Møller Dissing.

I alt var syv århusianske føtex varehuse med i projektet. Her har ungdomsspillere afhentet bestillingerne og bragt dem ud til borgerne. Og siden den første bestilling blev afleveret den 7. april, har der hver uge været bragt varer ud til kunderne indtil nu, hvor tilbuddet altså indstilles med sidste udbringning onsdag den 13. maj.

– I føtex vil vi gøre alt, vi kan for at sikre, at vores kunder har adgang til dagligvarer – især i disse tider. Og vi er glade for, at interessen for det her samarbejde har været så fin – det viser, at behovet var der og derfor var håndsrækningen fra AGF en stor hjælp – vi har sat stor pris på, at lokale, unge mennesker gør en ekstra indsats for at hjælpe, siger Karin Sommer, marketingdirektør i føtex.